Afscheid van de vierdes

2019-2020 was een ongewoon schooljaar. Een aantal tradities zoals de sportdag, leerlingendag en studiereis konden jammer genoeg niet doorgaan. Een andere traditie die normaal zou plaatsvinden is het afscheid van de vierdejaars. Zo’n afscheid bestaat uit een dropping, een show en een receptie. Het afscheid van de leerlingen die vier schooljaren op onze campus doorbrachten, wilden we echter niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en dus kwamen wij met een alternatief op de proppen. 

Eerder hadden de leerlingen al een afscheidsmoment met hun klassenleraar. Daar blikten zij terug op de afgelopen vier jaren. Dit werd ingevuld met een PowerPoint en een leuk filmpje dat de leerlingen zelf in elkaar gestoken hebben. Op maandag 29 juni volgde een plechtig moment in de vorm van een drive-in. Samen met de ouders kwamen ze één voor één met de wagen of fiets toe op onze campus. Op de speelplaats wachtte hen een ontvangst van de directie, leerkrachten en opvoeders. Zij stonden (met voldoende afstand) verspreid langs een rode loper die voor de leerlingen uitgerold werd. Op het einde van de rode loper stond de klassenleraar klaar om het rapport én een verrassing af te geven. Vervolgens reden de leerlingen met hun ouders de school uit via een zijpoort. Symbolisch gezien is dit de poort naar de toekomst. Zij zijn immers klaar voor de volgende stap in hun schoolloopbaan: de derde graad. 

Namens iedereen van Campus STC wensen wij onze vierdejaars alle succes toe voor de toekomst. Geniet eerst met volle teugen van een welverdiende zomervakantie. 

Vaarwel vierdejaars!

Laat dit aan je vrienden weten