Campus Sint-Teresia solidair met het zuiden

“Solidariteit” is een woord dat niet vreemd in de oren klinkt op onze campus, dat heeft onze school in het verleden al vaak bewezen. 

En ook nu hebben de derdejaars onder leiding van hun godsdienstleerkrachten terug hun schouders  gezet onder een nieuw project om tijdens de veertigdagentijd solidair te zijn met het zuidelijk halfrond. 

Eerst kregen de leerlingen uitleg over de werking van Broederlijk Delen door de regioverantwoordelijke van BD Oost-Vlaanderen.  

Deze NGO wil de ecologische voetafdruk verminderen en duurzaamheid bevorderen. Onderzoek heeft aangetoond dat een kwart van de bevolking volstaat om verandering in de samenleving te realiseren. Daarom roept Broederlijk Delen op tot de 25 %-revolutie. Want 25 procent is genoeg om het 100 procent anders te doen. 

De week van 14 maart  hebben we uitgeroepen tot een heuse solidariteitsweek :  

  • Op dinsdagmiddag mochten de leerlingen na vrijwillige inschrijving meedoen aan een meditatie sessie om helemaal zen te worden  
  • Op donderdagmiddag hebben de derdejaars cake verkocht tvv. Broederlijk Delen 
  • Op vrijdagmiddag mochten de leerlingen die mee deden aan de sobere maaltijd hun lunch opeten op de pleinen 

De derdejaars waren niet alleen solidair met het Zuiden, ze deelden deze solidariteit ook met elkaar : de ene klas maakte posters met aankondiging van de cake verkoop, de andere klas bakte de cake in de lessen op school  en nog andere klassen werkten mee aan de voorbereiding en de verkoop. Dat men ook thuis aan de slag ging voor een “Bake Off”, bleek wel uit de vele cakes die de leerlingen meebrachten naar school.  

En dat de cake gesmaakt werd is een feit dat vaststaat. Dankjewel aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze actie. Dankzij jullie vrijwillige inzet en solidariteit, maak je méé het verschil voor de projecten van de boeren in het Zuiden.  

En dat is nog niet alles. De ganse school heeft tijdens de vasten ook  meegedaan met het I-WAVE project.  Nog niet van gehoord? De letter “i” staat voor inspiratie. Dit initiatief van de godsdienstleerkrachten heeft als bedoeling een golf van inspiratie te creëren om ons geluksgevoel te vergroten. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat dagelijks eventjes verstillen én een kleine goede daad doen jouw gevoel van “gelukkig zijn” verhoogt. Onze solidariteitsactie paste dus perfect in dit plaatje. Leuk toch om zo’n positief idee af te sluiten met een gezamenlijke actie ? 

Benieuwd naar de foto’s ? Een impressie vind je hieronder.  

Laat dit aan je vrienden weten