Een nieuwe start

De afgelopen maanden waren op zijn zachtst uitgedrukt bijzonder. We bleven allen in ons ‘kot’ en leerden genieten van de kleine dingen. Voor het eerst in de geschiedenis was onze campus voor maanden leeg. Geen leerlingen die door de schoolgangen dwaalden of leerkrachten die met passie leerstof konden overbrengen in een klaslokaal.

In plaats daarvan werd de preteaching in het leven geroepen. Van thuis uit kregen de leerlingen les. Zo ontdekten zij een leerrijke digitale wereld van waaruit nieuwe leerstof werd aangeboden. Elke leerkracht pakte dit op zijn eigen creatieve manier aan. Uiteraard was het gemis van elkaar in het echt te zien wel groot.

De euforie was op 2 juni echter wel groot voor velen. De leerlingen uit het tweede en vierde jaar konden eindelijk terug naar school! Dit zorgde uiteraard voor een blij weerzien op onze campus. Het was een verademing voor zowel leerlingen als leerkrachten om opnieuw achter de schoolbanken plaats te nemen. Dit echter op veilige afstand! Natuurlijk was dit alles opnieuw wat wennen. Zo gaat alles er immers op een andere manier aan toe dan we gewend zijn. Zo zijn er naast de regel rond de afstand van de anderhalve meter ook nog de mondmaskers. Zowel leerlingen als leerkrachten dragen deze op aanraden van gekende figuren als Van Ranst. Het is eens iets anders.

De school heeft er door een goede organisatie voor gezorgd dat de heropstart op een vlekkeloze en vooral veilige manier kon verlopen. Het was duidelijk te zien dat iedereen opgelucht en met veel enthousiasme opnieuw naar onze warme campus komt. Voor de leerlingen van het eerste en derde jaar is het nog even wachten. Er zijn echter vooruitzichten. In de week van 22 juni is er immers voor elke klas een terugkom-moment voorzien.  Naast het gegeven dat de leerlingen dan hun persoonlijk werk en boeken indienen, zal het schooljaar samen met de klassenleraar op een mooie manier afgerond worden.  We kijken er alvast met zijn allen naar uit!

Toch even wennen…

Laat dit aan je vrienden weten