Leerlingen economie en organisatie solliciteren

De tweedejaars van de basisoptie economie en organisatie bereiden zich ten volle voor op een mini-onderneming. Dit is een project van Vlajo, een organisatie die de ondernemingszin van jongeren wil aanwakkeren en ze de kans geeft om belangrijke competenties aan te leren.
Net zoals in een echt bedrijf is het de bedoeling dat zij een bepaalde functie gaan uitoefenen. Zo is er naast de functie van medewerker ecologie, de persoon die nadenkt over de ecologische voetafdruk in een bedrijf, ook een magazijnmedewerker nodig. Maar ook functies als merchandiser en allround medewerker, iemand die instaat voor uiteenlopende taken, zijn onmisbaar. Net als in het echte leven dienden onze leerlingen te bewijzen dat ze de geknipte personen zijn voor de functie die ze willen uitoefenen. Hiervoor vonden in de afkoelingsweek sollicitatiegesprekken plaats. Alle leerlingen meldden zich online aan bij verschillende leerkrachten die hen vervolgens uiteenlopende vragen stelden.  Hieronder lees je een aantal voorbeelden.

Waarom solliciteer je voor deze functie?

Wat zijn jouw zwakke punten? Wat zijn jouw sterke punten?

Hoe zouden jouw vrienden je omschrijven?

Waarom zouden we jou kiezen?

We zijn bijzonder tevreden met het enthousiasme dat onze leerlingen toonden. Daarnaast danken we ook de leerkrachten die zich mee ingezet hebben. We zijn benieuwd naar de verdere verloop van dit economische project.

Laat dit aan je vrienden weten