Leren op verplaatsing

Op dinsdag 28 september onderbraken we de lessen voor een leerrijke studiereis.

De leerlingen van het eerste jaar gingen op ontdekking in het archeologisch park van Aubechies. Via deze site vol reconstructies in Henegouwen konden onze eerstejaars een beeld vormen bij de tijd van 5000 jaar geleden. Elk huis stemt overeen met een belangrijke periode van de menselijke evolutie: van de prehistorie tot en met het Romeinse tijdperk.
In kleinere groepen kregen de leerlingen een rondleiding en mochten ze deelnemen aan een workshop. Een studiereis die aansluit bij geschiedenis, beeld en Frans.

Onze tweedes volgden een boeiende trip in het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg. In de namiddag stond een wandeling langs de Crystal Ship-kunstwerken in Oostende op de planning.

De derdejaars trokken naar Breendonk en Mechelen. In de voormiddag kregen ze een rondleiding in het fort van Breendonk. Een aantal professionele gidsen stonden klaar om hen onder te dompelen in de gruwelijke periode uit de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek dat duidelijk een diepe indruk naliet. 
Rond de middag was het centrum van Mechelen aan de beurt. Daar kregen onze derdes de kans om de stad te ontdekken in kleine groepjes via een zoektocht. Met deze dag probeerden we het historisch en cultureel bewustzijn extra te stimuleren.

Leerlingen van T4EA, T4EB, T4W en T4LA/LB wierpen in de voormiddag een blik achter de schermen van NTGent. Daar kregen ze in het kader van de lessen Nederlands een rondleiding waar aandacht besteed werd aan het productieproces van een toneelstuk. 

De leerlingen van T4STW 1 & 2 bezochten het STAM, het moderne Stadsmuseum met een uitdagende en interactieve kijk op de ontwikkeling van de stad Gent door de eeuwen heen. Dit zowel op sociaal, geografisch, cultureel als economisch vlak. Iedereen verzamelde zich vervolgens voor een smakelijke lunch in De Witte Leeuw op de Graslei. Daarna vertrokken alle leerlingen in groepen van 8  op stap in de kuip van Gent. Zij verkenden de historische kern en ontdekten veel mooie en nooit geziene plekjes aan de hand van een zoektocht met vragen, opdrachten en foto’s. 

Laat dit aan je vrienden weten