Onthaaldagen 2021

Na een lange zomer zwaaiden de poorten van campus Sint-Teresia weer open voor een gloednieuw schooljaar. Onze leerlingen begonnen vol goede moed op woensdag 1 september. Naar jaarlijkse gewoonte was het voor de eerstejaars even wennen. Zij zijn immers gestart aan een nieuwe belangrijke fase in hun leven: het secundair onderwijs.

We merkten enige spanning op de gezichten, toen de eerstejaars hun intrede deden op de speelplaats. Al snel werden zij gerustgesteld toen hen verteld werd tot welke klasgroep zij behoorden. Van elke klassenleraar kregen ze een sticker met hun naam erop, in de juiste klaskleur. In de klas konden de leerlingen aan de hand van fijne spelletjes kennis maken met hun klassenleraar en de klasgenoten.

Op donderdag toonden de leerlingen hun creativiteit bij het maken van vlaggetjes waarmee zij zich voorstelden. Deze worden opgehangen in hun klaslokaal. Daarnaast leerden de eerstes hun nieuwe school kennen via een rondleiding. Iedereen kreeg een gedetailleerde foto van verschillende locaties in de school. Zij dienden goed rond te neuzen om alles te herkennen. Naast de informatie rond de school en bijhorende regels kregen onze nieuwkomers de kans om hun leerkrachten alsook de andere personeelsleden te leren kennen via een quiz. Met behulp van foto’s probeerden zij de werknemers van onze campus te linken aan hun functie.

Het programma voor de laatste dag werd ingevuld met een wandeltocht in en rond Eksaarde. Daar kregen onze leerlingen de kans om elkaar beter te leren kennen in de natuur. Ook werden een aantal opdrachten voorzien in de natuur. De zon scheen over het land van Waas en dat zorgde ervoor dat iedereen des te meer kon genieten van een lunch op de pleinen. Daar vertoefden ze een hele namiddag om verschillende sportieve activiteiten uit te voeren zoals zaklopen, touwtrekken, kubb… Tijdens de pauze kon iedereen genieten van een verfrissend ijsje. Dit was welgekomen gezien de zomerse temperaturen.

Enthousiasme was alle dagen aanwezig bij onze eerstejaars. Voldaan keerden zij vrijdag huiswaarts en ongetwijfeld keken zij al uit naar maandag, de dag van hun eerste lessen in het secundair onderwijs.

We hopen dat iedereen zich snel thuisvoelt op onze campus. Daarnaast wensen we alle leerlingen een fijn schooljaar toe.

Laat dit aan je vrienden weten