Start schooljaar op campus Sint-Laurentius

29 augustus: onthaal nieuwe leerlingen en ouders 3e jaar 

Het is ondertussen een traditie in campus Sint-Laurentius om voor de start van het schooljaar nieuwe leerlingen met hun ouders te verwelkomen op school. De leerlingen maken in een klaslokaal kennis met de klassenleraar en hun medeleerlingen, de ouders maken kennis met de directie, de leerlingenbegeleiding en de leerkrachten. Ook onze schoolraad stelde zich voor en heel wat ouders toonden interesse om aan te sluiten. 

Voorstelling van de ouderraad

1 september

Op 1 september kwamen er meer dan 620 leerlingen goed uitgerust door de schoolpoort om alweer een nieuw schooljaar te starten. Samen met een sterk team van leerkrachten, opvoeders, directie en ondersteunend personeel konden ze na afloop zeggen: de kop is eraf! We wensen iedereen een fijne start! 

Fietsencontrole door politie op 6 september

Alle fietsen van de leerlingen van het 3e jaar werden op 6 september onderworpen aan een strenge controle door de politie. Een week voor ze allemaal naar Maldegem (55km) en terug rijden, moeten we zeker zijn dat iedereen met een veilige fiets reist. 

Vertrek naar Maldegem: onthaaldagen 3e jaar

Maandag 12 september maakten onze leerlingen van het 3e jaar zich klaar om richting Maldegem te fietsen voor hun onthaaldagen. Ze werken er samen met hun nieuwe leerkrachten aan een goede start van het schooljaar en leren er mekaar beter kennen in een niet schoolse omgeving. 

Op woensdag 14 september vertrok een tweede groep van 90 leerlingen. De groepen van het derde jaar zijn dit jaar nog groter dan vorig schooljaar waardoor we zelfs een tentenkamp moesten opslaan. Groep 2 had alvast iets minder geluk met het weer … 

Laat dit aan je vrienden weten