STEM-ondernemers voor de klas

In samenwerking met Vlajo verwelkomden een 80-tal leerlingen die in VLOT! campus CREO de basisopties STEM-wetenschappen en Moderne talen- wetenschappen volgen, een aantal gastsprekers uit verschillende bedrijven.

‘Vele mensen gebruiken dagelijks met passie en fierheid hun opgedane kennis in een bedrijfsomgeving. Ze gebruiken wetenschappen en techniek in functie van een beter(e) milieu, gezondheid, mobiliteit, connectiviteit, omgaan met grondstoffen, voedingsvraagstukken, noem maar op.  STEM is steeds opnieuw antwoorden vinden op allerhande vraagstukken en een bijdrage leveren aan de mensheid en planeet.

Leerlingen maken doorheen hun schoolcarrière voortdurend belangrijke keuzes. Keuzes die richting geven aan hun toekomst en gepaard gaan met veel vragen.
Welke toekomstmogelijkheden biedt een wetenschapsrichting? Is een STEM-gerichte studiekeuze en job iets voor mij? Wat verwachten STEM-bedrijven van werknemers?

Wie kan de jongeren beter warm maken voor een loopbaan in techniek, technologie en wetenschappen dan zij die er beroepsmatig elke dag gepassioneerd mee bezig zijn? Als rolmodel motiveren zij jongeren om een STEM-carrière te overwegen en er meer over te weten te komen.’  (zie https://www.vlajo.org/programmas/stem-ondernemers-voor-de-klas/stemovk)Janssen Pharmaceutica, Kyndryl, Eastman-Taminco, Ineos nv en Quality by Design waren alvast van de partij.

Laat dit aan je vrienden weten