Technologiecampus Gent – STEM-campus VLOT!

Op het einde van het vorige schooljaar bezochten wij de Technologiecampus Gent, KU Leuven, faculteit industrieel ingenieur. Dat was een eerste stap naar een goede samenwerking met onze STEM-campus van VLOT!. Vorige vrijdag kwamen collega’s van KU Leuven technologiecampus Gent op bezoek bij ons. Ze bezochten onze nieuwe wetenschapsklas, de lasafdeling, de afdeling mechanica en onze houtafdeling, de specifieke lokalen van de afdeling elektriciteit en industriële ICT, het lokaal van ons Se-n-Se-jaar en het chemielokaal. In het VLOT!-lab kregen ze een deskundige uitleg over ons nieuw leerlab STEM door technisch adviseur-coördinator Filip Molders. Na een demonstratie met de VR-brillen, gingen we ook even kijken naar de praktische uitwerking van dit STEM-leerlab.

De docenten van de KUL waren aangenaam verrast over de innovatieve manier van lesgeven, het enthousiasme van het lerarenkorps, de samenstelling van de groepen leerlingen, onze pedagogische visie.

Een groot dankjewel aan alle collega’s van campus Sint-Laurentius die elke dag opnieuw schrijven aan dit bijzonder mooi STEM-verhaal. 

Laat dit aan je vrienden weten